1

Hagalia 56

SANDEFJORD

icon

Prosjekt

Enebolig

icon

Byggeår

-

icon

Tiltakshaver

Privat

icon

Status

Rammetillatelse

icon

Størrelse

360 m²

icon

Boenheter

2

Skisse

Prosjektering

Søknad

Visualiseringer

Ny enebolig med sekundærleilighet. Boligen vil bygges i to etasjer av trekonstruksjon og murte vegger i garasje.

Eiendommen karakteriseres av bratte skråningen mot vest og øst. Generelt har tomten gode solforhold og ligger på en betydelig bakk med panoramautsikt over omkringliggende omgivelser og til Sandefjordsfjorden. Huset skal kledes i tre, puss og stål med store glassflater, som bidrar til å skape en «forbindelse» med det ytre.

Bygningen er på to plan har en T-formet planløsning og er delt funksjon i to horisontale deler. I første etasje er det en inngangs foajé med delvis åpent tak mot andre etasje. Største deler av etasjene inneholder soverom for barn, vask- og baderom. I den nordøstlige delen av bygningen er det en dobbelgarasje med inngang til foajé gjennom en «sluse». Dagsonen er prosjektert som en åpenløsning, og inneholder kjøkken, spiserom og en stor stue. I midtfløyen av bygningen i andre etasje er det master soverom, garderobe, arbeidsrom og baderom. Under denne sonen i første etasje finnes det en sekundærleilighet.  Denne leiligheten har egen inngang mot nord-øst med tilhørende terrasse med utsikt, samt en parkeringsplass. Enebolig har en balkong og to takterrasser med delvis takoverbygg. På bakkeplan vil det etableres en plate med svømmebasseng og utetrapp som fører til en takterrasse.

Tiltakene utformes i samspill med omgivelsens karakter og form. Eneboligen defineres av moderne form og funksjonell planløsning. Videre vil boligen bære preg av en moderne og tidsriktig arkitektur. Eneboligen vil harmonere godt med landskapet rundt og den stedlig vegetasjon.