1

Hvittingfossveien

Holmestrand

icon

Prosjekt

Leilighetskompleks

icon

Byggeår

-

icon

Tiltakshaver

Privat

icon

Status

Prosjektering/søknad

icon

Størrelse

2645 m2 BRA

icon

Boenheter

16 leiligheter

Skisse

Prosjektering

Søknad

Visualiseringer

 

 

 

Arkitekts og tiltakshavers intensjoner i prosjektet var å utvikle moderne og funksjonelle boenheter med gode solforhold, sjøutsikt og varierte planløsninger. Leilighetene har gode lysforhold med store vindusflater og uteplasser med god kvalitet.

Prosjektet består av tre bygningskropper i 3-etasjer oppå delvis nedgravd p-kjeller. De fleste parkeringsplassene for både sykler og biler er i parkeringskjeller. Resterende gjesteparkeringsplasser og sykkelpasser på bakkeplan.

Alle leiligheter og uteområder  har heis og universell tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne. Leilighetene er gjennomgående og har utgang til eget uteareal både i øst og vest. For å diversifisere bygningenes form og beholde de angitte byggegrensene, så er balkongene prosjektert i trapesoide former. Avtrappingen og designet på balkongene skaper individuell variasjon og skyggespill i fasader. Leilighetene i 1 etg. har direkte utgang til felles uteareal fra private terrasser.

Ytterveggkledning består først og fremst av 3 forskjellige materialer: puss og tre i ulike fargenyanser, levende grønne vegger og fasadepanelene ved hovedinngangene er i 3 farger: gul, blå og rød. Disse fargene står i kontrast til de hvite og grå fasadene i øst. Fargetemaet blir gjentatt i garasjeinnerveggene og i hageutstyr. Det er ønsket gode og veloverveide fargekombinasjoner for et moderne og positivt preg til området.