1

ROPPESTADKOLLEN

NØTTERØY

icon

Prosjekt

Enebolig/Leiligheter

icon

Byggeår

2021

icon

Tiltakshaver

Roppestadkollen AS

icon

Status

I salg

icon

Størrelse

icon

Boenheter

36

Regulering

Skisse

Prosjektering

Detaljprosjektering

Salgsmaterialer

Visualiseringer

Nettside

KMS Arkitekter AS har med sitt forslag til utforming, plassering og en blanding av eneboliger, tomannsboliger og leilighetsblokker, bevisst tatt hensyn til et estetisk krevende, men samtidig et identitetsskapende miljø. Lys, luft, natur og utsyn er ledende vokabular i prosjektet.

Det planlagte konseptet reflekterer et sensitivt inngrep i stedets naturkarakter. Topografien viser en typisk «kolle», med fordeler som mye sol og natur som er typisk for slike områder. Det understrekes at topografien er implementert i hele konseptet. Prosjektet skal sees som supplementerende til det eksiterende miljøet med et moderne selvstendig preg.

Kollen er delt inn i seks boligfelter. Hvert felt har sin egen topografisk karakter og har vært utgangspunktet for typologi, plassering og arkitekturen. Solforholdene er også ett viktig parameter i designretning og form med tanke på arkitekturen.

 

I første omgang bygges det 14 eneboliger. Roppestadkollen vil også bli utbygget med 3 stk. romslige og vertikaldelte to-mannsboliger tilrettelagt med hybelleilighet og 16 leiligheter. Disse kommer til salgs fortløpende i 2020.

De 14 moderne eneboligene ligger alle med vestvendt beliggenhet øverst på «kollen». Her har arkitekten lagt vekt på store vindusflater for å gi eneboligene best mulig utnyttelse av de flotte sol- og utsiktforholdene. Eneboligene har et bruksareal på hele ca. 230 m². De leveres nøkkelferdige med opparbeidet tomt. I øverste etasje finner man store stuer på ca. 50 m² m/åpne kjøkkenløsninger inkl. kjøkkenøy. Takterrassen på nær 60 m² har tilkomst fra denne sonen. Huset byr også på 3-4 soverom, ekstra TV-stue (alt. soverom nr. 4), 2 moderne bad, ekstra gjestetoalett, stor entrè/hall og rikelig med bod-/oppbevaringsplass.

Boligene har også suverene garasjefasiliteter. Det er direkte inngang til integrert dobbeltgarasje. I forbindelse med denne er det en adskilt sportsbod på hele ca. 24 m².